Vaargebied

Nederland is een waterland dat vanaf het water haar mooiste kant laat zien. Dat geldt zeker voor het stukje Noord- West Overijssel dat ook de naam het Waterreijk draagt.

Het Waterreijk

Het Waterreijk is een nog ongerept veenweidenlandschap met zeldzame flora en fauna en schilderachtige stadjes en dorpjes zoals Blokzijl, Vollenhove, Muggenbeet en Giethoorn. En natuurlijk water. Tientallen kilometers aan sloten, vaarten, meren en plassen, waaronder eeuwenoude vaarwegen waarover heel Nederland per boot bereikbaar is.

De omgeving waar u kunt varen heeft een rijke historie en herbergt bezienswaardige dorpjes en stadjes die u per sloep kunt bereiken. Kenmerkend voor de regio zijn de waterdorpen Giethoorn, Dwarsgracht, Jonen en Muggenbeet. En de historische stadjes Blokzijl en Vollenhove. Het lijkt hier soms wel eens of de tijd heeft stil gestaan. En met meer dan 400 kilometer vaarwater en de schitterende natuur is de ” kop van Overijssel” absoluut de moeite waard.

Er zijn vele routes mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld vanuit Blokzijl naar Zwartsluis varen om daar rustig te lunchen en vervolgens doorvaren naar Vollenhove om daarna te eindigen in Blokzijl.

Wilt u meerdere dagen varen, dan is een bezoek aan Zwolle ook zeker een aanrader.

Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.